متوقف كردن يا به دام انداختن توپ هنر دريافت ، نگه داشتن و تحت كنترل در آوردن آن است . مسلما هميشه توپ را در يك ارتفاع يا با سرعت خاص دريافت نمي كنيد . ممكن است توپ را از ارتفاع بالا يا پايين در حالت چرخشي يا پرشي دريافت كنيد . در تمام اين موارد بايد بتوانيد سريع توپ را كنترل كنيد و اجازه ندهيد كه از شما دور شود .براي انجام اين كار مي توانيد از قسمت كف ، بالا ، داخل ، خارج يا پاشنه پا و همچنين چانه ، ران ، سينه ، شكم و سر در حالت ثابت يا دويدن استفاده كنيد .
به ادامه مطالب برويد
اولين رمز موفقيت حبس كردن توپ اين است كه هميشه قسمتي از بدن را كه در توقف توپ به كار مي بريد در حالت آرامش قرار داده و در جهتي كه توپ گردش مي كند به طرف عقب برويد . زماني كه توپ را توسط پا متوقف مي كنيد وزن بدن را بر روي پاي تكيه گاه منتقل كنيد . زماني كه توپ به كفش شما مي رسد پاي خود را آرام عقب برده و اين تماس را به طرف خود جذب كنيد . انگشت پا بايد به طرف توپ بوده و منطقه تماس را وسيع تر سازد . وزن بدن نيز بايد بر روي پاي تكيه گاه منتقل شده و بازوان آزادانه براي حفظ تعادل حركت كنند . تا هنگام گرفتن توپ به آن نگاه كنيد . زماني كه توپ را با قسمت خارجي پا متوقف مي كنيد انگشت را به طرف داخل نگاه داريد .
براي متوقف كردن توپ توسط ران ، ابتدا مطمئن شويد كه پاي تكيه گاه به درستي بر روي زمين قرار گرفته و ساق پا نيز شل شده باشد . اين امر بستگي به مسير توپ دارد ولي معمولا مجبور به بلند كردن پاي ديگر مي شويد و در نتيجه ران شما در ارتفاع كمتري قرار مي گيرد . اگر ارتفاع توپ از زمين كم باشد نبايد ران خود را زياد بلند كنيد . زماني كه در اين عمل مهارت لازم را به دست آورديد بايد بتوانيد توپ را مجبور به اجراي آنچه كه مي خواهيد بكنيد .
حقه جالبي وجود دارد كه در متوقف كردن توپ توسط سينه به شما كمك مي كند: قبل از برخورد توپ به سينه ، ريه هاي خود را پر از هوا كنيد و در هنگامي كه توپ به سينه برخورد مي كند عمل بازدم را انجام دهيد و به طور همزمان بازوان و شانه ها را نيز به طرف جلو بياوريد . چنين همكاري اعضاء بدن شكل صدفي ايجاد مي كنند كه توپ را در درون خود جاي مي دهد . اگر توپ به طور عمودي بر روي سينه قرار بگيرد بدن خود را خم كرده و با تقسيم وزن ميان هر دو پا تعادل برقرار كنيد . بنابراين توپ به سينه شما مي چسبد . اگر بخواهيد توپ را توسط شانه متوقف كنيد مي توانيد از همانجا آن را به بازيكن تيم خود پاس داده يا جلوي پاي خود انداخته و ضربه نهايي را براي جاي گرفتن در درون دروازه به آن وارد كنيد . فرصت اجراي چنين تاكتيكي معمولا در هنگام پرش به دست مي آيد .
متوقف كردن توپ بر روي شانه و پايين دادن آن به بازيكن تيم بستگي به آموزش ها و تمرينات هميشگي دارد . هنگامي كه توپ به شانه عقبي شما برخورد مي كند بايد به سرعت چرخيده و توپ را به طرف بازيكن ديگري پيش ببريد . زماني كه قصد متوقف كردن توپ توسط سر را داريد بايد بدن خود را زير توپ در حال سقوط قرار دهيد . به ياد داشته باشيد در تمام موارد با چشم هاي باز عمل كنيد . زماني كه توپ به پيشاني اصابت مي كند پاها را از يكديگر باز كرده ، ران ها را به طرف جلو برده ، بدن را مستقيم نگاه داشته و بازوان را باز كنيد . زماني كه توپ به شانه ها اصابت مي كند سر خود را پايين به طرف شانه ها ببريد . موفقيت اين عمل در قرار دادن صحيح بدن به زير توپ است . براي يادگيري اين عمل مي توانيد به تنهايي تمرين كنيد . زماني كه به اندازه كافي مهارت به دست آورديد مي توانيد از شخص ديگري خواهش كنيد كه توپ را براي شما پرتاب كند . فراموش نكنيد كه بدون تمرين و عمل نمي توانيد موفق شويد .
زماني كه توپ دروازه زمين و كمي دورتر از شما بالا مي رود مي توانيد به وسيله شكم آن را متوقف كنيد. براي انجام چنين عملي بايد خود را در مسير توپ نزديك شونده قرار داده ، پاها را از يكديگر باز كرده و وزن بدن را ميان آن دو تقسيم كنيد . بازوان را در طرفين قرار داده و لحظه اي از توپ چشم بر نداريد . زماني كه توپ به شكم اصابت مي كند به طرف عقب رفته ، نيرو را جذب كرده و يكي از پاها را به طرف عقب ببريد كه در نتيجه آن ساق پا تقريبا در حالت مستقيم قرار مي گيرد . به طور همزمان قسمت بالايي بدن خود را به طرف جلو خم كنيد به طوري كه بدن شكل مقعر پيدا كند .
روش ديگري كه در متوقف كردن توپ موثر مي باشد انداختن آن توسط پاشنه و مچ پا بر روي قسمت خارج پا است . چنين مانوري نه تنها شما را بر توپ مسلط مي كند بلكه قادر به قرار دادن توپ در جلوي بدن براي پاسكاري يا پرتاب به طرف دروازه مي كند . وزن بدن نيز بايد بر روي پاي تكيه گاه منتقل شود . بدن را به طرف جلو خم كنيد و براي حفظ تعادل بازوي هم جهت پاي تكيه گاه را جلو آورده و بازوي ديگر را آرام به طرف عقب ببريد .
پاي تكيه گاه بايد موازي با زمين نگه داشته شود و قسمت خارجي مقابل توپ فوتبال نزديك شونده قرار گيرد . زماني كه توپ به قسمت خارجي پا برخورد مي كند ساق پا را كمي بالاتر آورده و بدن را بيشتر خم كنيد . اگر ضربه آرامي به توپ وارد كنيد در مسير نيم دايره اي پيش رفته و در جلوي شما فرود مي آييد . در طي اجراي تمام مانور ها بايد دائما به توپ نگاه كنيد گويا در حال هپنوتيزم كردن آن هستيد . براي تبحر در اين مانور مي توانيد توپ را توسط كش يا ريسمان از محلي آويزان كنيد . اگر در زمين فوتبال به اجراي تمرينات مي پردازيد مي توانيد توپ را از تير افقي دروازه آويزان كنيد . اين عمل يكي از مانور هاي بسيار مهم است زيرا به سرعت زيادي احتياج دارد .
بالاخره طرز متوقف كردن توپ توسط قسمت بالاي پا كه بيشتر باله است آموزش مي دهيم . شما مي توانيد چنين تمريني را به تنهايي انجام دهيد . اين مانور بسيار زيبا است ولي احتياج به سرعت ، دقت و تنظيم حركات در وقت تعيين شده دارد .
مانند هميشه پاي تكيه گاه ، وزن بدن را تحمل مي كند . پاي ديگر را تا حد امكان بلند كنيد ولي در حالت خميده نگاه داريد . زماني كه پا به اندازه كافي در هوا بلند شده خود را بر روي انگشت پاي تكيه گاه بلند كنيد . توپ ميان چانه و انگشتان پاي بلند شده فرود مي آيد . در چنين لحظه اي پا را با سرعت توپ در حال سقوط و سپس آرام تر پايين آوريد . زماني كه پاي خود را بلند كرده و پايين مي آوريد مركز ثقل بدن كمي به طرف عقب مي رود و خم شدن بدن به طرف جلو و باز شدن بازوان تعادل و توازن بدن را تثبيت مي كند . به چشم هاي خود توجه زيادي كنيد . زيرا در تمام لحظات اجراي عمليات شما را ياري مي كند . البته ارتفاع پاي بلند شده بستگي به ارتفاع توپ دارد . هر چقدر ارتفاع توپ از زمين بيشتر باشد بايد پا را بالاتر ببريد .
تمام اين عمليات از حالات دويدن و ايستادن تمرين مي شوند . هر چقدر بهتر بتوانيد توپ را تحت كنترل خود در آوريد با آن صميمي تر مي شويد . تحت كنترل درآوردن بهتر توپ مساوي با بالا رفتن شانس تيم است .
منبع: daneshnameh.roshd.ir
- شنبه ۰۴ مرداد ۹۳ | ۱۱:۵۶
- ۱,۹۵۹ بازديد
- ۰ نظر